Ποιοι Είμαστε

Ο Λουκάς Μπέης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος (2007) του Τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Καποδιστριακού πανεπιστημίου της Αθήνας και Διδάκτορας (Doctor of Philosophy) στον τομέα της αθλητικής διατροφής του τμήματος βιοϊατρικής επιστήμης (Biomedical and Life Sciences) του πανεπιστημίου της Γλασκώβης (University of Glasgow). Η πτυχιακή του μελέτη για τις Φυσιολογικές ανάγκες στο άθλημα της ιστιοπλοΐας αξιολογήθηκε με άριστα. Κατά την διάρκεια του διδακτορικού προγράμματος 2007-2012 εξειδικεύθηκε σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα όπως:

Έλεγχος αξιοπιστίας των μετρήσεων ενεργειακής δαπάνης, φυσικής δραστηριότητας και σωματικής σύστασης σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

Ανάλυση και αξιολόγηση της πρόληψης υγρών κατά την διάρκεια αθλημάτων αντοχής σε κορυφαίους μαραθωνοδρόμους.

Διατροφική ανάλυση και αξιολόγηση κορυφαίων Αιθιόπων μαραθωνοδρόμων.

Εκτεταμένη έρευνα σε διατροφικά συμπληρώματα αμινοξέων και συμπληρωμάτων που στοχεύουν στην κατακράτηση υγρών από το σώμα. Τις επιπτώσεις στην υγεία και στην απόδοση κορυφαίων αθλητών.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών παρουσιάστηκαν σε μεγάλα επιστημονικά συνέδρια όπως το 13οΕτήσιο συνέδριο του ‘European College of Sport Science (ECSS)’, Εστορίλ, Πορτογαλία, Ιούλιος (2008), το ετήσιο επίσης συνέδριο του ‘American College of Sports Medicine’, Σιάτλ, ΗΠΑ (2009) και το συνέδριο του British Association of Sport and Exercise Science (BASES) Conference “Challenging the Dogma”, Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο (2010).

Επίσης έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών μεγάλων αποστάσεων της εθνικής ομάδας της Αιθιοπίας πριν τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου (2008), όπως και προηγούμενου κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στον μαραθώνιο δρόμο. Τέλος έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το άθλημα της ιστιοπλοΐας τόσο με την προπονητική, όσο και με τις διατροφικές ανάγκες του αθλήματος.

Αρκετά σύγχρονα βιβλία (εκδόσεις 2012 – επί του παρόντος) έχουν χρησιμοποιήσει υλικό από την διδακτορική του έργο όπως τα ακόλουθα: “Sports supplements”, “Food for fitness”, The complete guide to sports nutrition”.

Μετέχει επίσης συγγραφικά στην εγκυκλοπαίδεια “Encyclopedia of Exercise Medicine in Health and Disease”.

Από το 2010 έως σήμερα, παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που θέλουν μέσα από μία εξατομικευμένη στρατηγική να βελτιώσουν την διατροφική τους συμπεριφορά και την φυσική τους κατάσταση.

Τέλος, αρθρογραφία του αναρτάται στο http://www.doeatright.com

Η Θέλμα Πολυβίου γεννήθηκε το 1984 στην Κύπρο. Είναι απόφοιτη (2006) του τμήματος  διατροφολογίας (BSc), του τμήματος  βιοϊατρικής επιστήμης του πανεπιστημίου Surrey της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην ‘κλινική διατροφή’ του πανεπιστημίου Surrey Roehampton, UK. Η πτυχιακή της μελέτη για τις επιδράσεις της δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του οργανισμού αξιολογήθηκε με άριστα. Επίσης κατά την διάρκεια της συγγραφής της διατριβής του μεταπτυχιακού της διπλώματος ασχολήθηκε με τις επιδράσεις της δίαιτας χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη στην όρεξη καθώς και στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Έχει εργαστεί σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα όπως το IDEFICS (Identification and prevention of Dietary – and lifestyle – induced health Effects In Children and Infants) που αποσκοπούσε στην μείωση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη και του ευρωπαϊκού επιδημιολογικού προγράμματος EPIC (European Prospective Investigation Into Cancer and Nutrition) που ερευνούσε την συσχέτιση διατροφής και καρκίνου. Επίσης είναι Διδάκτορας (Doctor of Philosophy) στον τομέα της αθλητικής διατροφής του τμήματος βιοϊατρικής επιστήμης (Biomedical and Life Sciences) του πανεπιστημίου της Γλασκώβης (University of Glasgow).

Από το 2015 έως σήμερα, παρέχει τις υπηρεσίες της με εξ αποστάσεως συνεδρίες με στόχο την βελτίωση την διατροφικής συμπεριφοράς.

Τέλος, αρθρογραφία της αναρτάται στο http://www.doeatright.com .

εξατομικευμένες οδηγίες διατροφής και άσκησης για τις δικές σας ανάγκες και στόχους.